piatră de andezit fiamat

Piatră de andezit pentru pardoseli

Piatra de andezit are mai multe avantaje ca material de construcție. Astfel este foarte des aleasă pentru placarea pardoselilor exterioare dar și la interior. Textura sa o face să fie o piatră naturală foarte durabilă. Andezitul este compact și dur și are porozitate foarte scăzută. Placile de andezit sunt clasificate ca având pori mici, astfel încât nu se murdăresc ușor. În plus, întreținerea acestei pietre este relativ ușoară. Odată placată, piatra de andezit nu trebuie înlocuită degrabă.

În comparație cu alte pietre naturale, suprafetele de andezit pot avea diferite prelucrari. Andezit matuit, buciardat, sablat, lustruit, fiamat sau cu aspect natural. Spre exemplu placile de andezit pot fi fiamate și astfel devin antiderapante cu rol anti alunecare. Astfel andezitul fiamat este ideal pentru placările exterioare. La noi puteți comanda trepte fiamate pentru scări exterioare și interioare, placaje pentru terasă, alee și trotuar. La noi găsiți permanent în stoc o varietate de placaje din piatră naturală. Prelucrăm piese personalizate la comandă, în funcție de nevoia proiectului dvs. Placaje, dale, pavele, pași de pisică, pași japonezi, pavaje de andezit. Borduri și rigole, piatră cubică cu diferite dimensiuni. Le puteți folosi pentru placarea curților rezidențiale și comerciale, dar si pentru proiectele publice. Contactați-ne chiar acum!

piatră de andezit gri

ce este andezitul și cum s-a format

Piatra naturală este un material de construcție solid și durabil. A fost folosit din cele mai vechi timpuri, cu mii de ani în urmă. Cu mult timp în urmă, piatra naturală era folosită ca material principal pentru construcție. Dar acum, este renumită pentru înfrumusețarea interiorului și exteriorului clădirii. 

Marea majoritate a pietrelor naturale au apărut ca urmare a erupțiilor vulcanice. O piatră naturală populară care provine din erupțiile vulcanice este piatra de andezit. Numele acestei pietre provine de la Muntele „Anzi” din America de Sud. Este o piatră de culoare închisă foarte puțin poroasă răspândită și in alte locuri din lume, nu doar în Anzi. Este răspândită în zone cu activitate vulcanică mare, cum ar fi Indonezia, Turcia chiar și România. Acest proces de formare a rocii are loc la suprafața solului, atunci când curge lavă vulcanică,  fierbinte. Expusă aerului aceasta se transformă în piatră.

Una dintre caracteristicile acestei pietre este textura sa care este compusă din minerale cu granule mici de cristal rafinate. Acest mineral fin este produs din cauza formării rapide a rocii din lava care curge pe suprafața pământului. Această piatră este arsă, răcită și tăiată în plăci de andezit pentru a fi folosită ca material de construcție. 

Noi Transilvania Natural Stones, suntem producător de andezit în Transilvania. Prelucrăm la dimensiune personalizată andezit placaje, piatră cubică, borduri și rigole. Executăm trepte și contratrepte, glafuri, capace de stâlp, de gard și de poartă, statui și obiecte de artă. Prelucrăm lavoare, bordură de duș și cadiță de duș de granit, marmură, travertin. Prelucrăm și montăm blaturi de baie și bucătărie de granit, quartz compozit și marmură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.